Hva er forskjellen mellom socket og WebSocket?
Hva er forskjellen mellom socket og WebSocket?

Video: Hva er forskjellen mellom socket og WebSocket?

Video: Hva er forskjellen mellom socket og WebSocket?
Video: Электрика в квартире своими руками. Вторая серия. Переделка хрущевки от А до Я .#10 2024, Kan
Anonim

WebSockets kjøres vanligvis fra nettlesere som kobler til Application Server over en protokoll som ligner på HTTP som kjører over TCP/IP. Så de er først og fremst for webapplikasjoner som krever en permanent tilkobling til serveren. På den annen side, vanlig stikkontakter er kraftigere og mer generiske.

Tilsvarende, hva er bruken av WebSocket?

WebSockets gi en vedvarende forbindelse mellom en klient og server som begge parter kan bruk for å begynne å sende data når som helst. Oppdragsgiver etablerer en WebSocket forbindelse gjennom en prosess kjent som WebSocket håndtrykk. Denne prosessen starter med at klienten sender en vanlig HTTP-forespørsel til serveren.

hvilke porter bruker WebSockets? De WebSocket forbindelse bruker det samme havner som HTTP (80) og HTTPS (443), som standard.

Med hensyn til dette, hva er WebSockets, hvordan er det forskjellig fra

HTTP og WebSocket er protokoll, som brukes til overføring/gjengivelse av data. HTTP er en enveis kommunikasjonsprotokoll, mens WebSocket er toveis. Når en forespørsel sendes gjennom HTTP , oppretter den en tilkobling på klienten (nettleseren) og lukker den når svaret fra serveren er mottatt.

Hva er bedre enn Ajax?

WebSockets er fortsatt litt raskere, men forskjellen er ubetydelig. WebSockets er omtrent 10-20% raskere enn AJAX . Før du sier det, ja jeg er klar over det enn WebSocketweb-apper kommer med andre fordeler som å kunne holde på sockets og pushe data etter ønske fra serveren.

Anbefalt: