Hva er mellomvareprogramvare?
Hva er mellomvareprogramvare?

Video: Hva er mellomvareprogramvare?

Video: Hva er mellomvareprogramvare?
Video: What is Middleware 2024, Kan
Anonim

Mellomvare er den programvare som henger sammen programvare komponenter eller bedriftsapplikasjoner. Mellomvare er den programvare lag som ligger mellom operativsystemet og applikasjonene på hver side av et distribuert datanettverk (Figur 1-1). Vanligvis støtter den komplekse, distribuerte virksomheter programvare applikasjoner.

Deretter kan man også spørre, hva er mellomvare med eksempel?

Mellomvare er programvare som ligger mellom et operativsystem og applikasjonene som kjører på det. Felles eksempler på mellomvare inkludere database mellomvare , applikasjonsserver mellomvare , meldingsorientert mellomvare , web mellomvare og transaksjonsbehandlingsovervåkere.

På samme måte, hva er mellomvare og hvordan fungerer det? Mellomvare er programvare som er midt i et operativsystem og applikasjonene jobber på den. Den tillater kommunikasjon og databehandling for distribuerte applikasjoner ved å fungere som et skjult oversettelseslag. Begrepet anses som vagt siden det brukes til å koble to separate applikasjoner sammen.

Så, hva er mellomvareteknologiene?

Mellomvare inkluderer webservere, applikasjonsservere, innholdsstyringssystemer og lignende verktøy som støtter applikasjonsutvikling og levering. Generelt innebygd eller ekstern kommunikasjon mellomvare lar ulike kommunikasjonsverktøy fungere sammen.

Hvorfor bruker vi mellomvare?

Mellomvare er viktig fordi det muliggjør synergi og integrasjon på tvers av disse applikasjonene.

  • Mellomvare som navnet antyder plassert mellom ulike applikasjoner innenfor og utenfor bedriften.
  • Den gjør det mulig for applikasjoner å kommunisere synkront (umiddelbart svar) eller asynkront (forsinket respons).

Anbefalt: