Hva er den grunnleggende forskjellen mellom XML-dokument og relasjonsdatabase?
Hva er den grunnleggende forskjellen mellom XML-dokument og relasjonsdatabase?

Video: Hva er den grunnleggende forskjellen mellom XML-dokument og relasjonsdatabase?

Video: Hva er den grunnleggende forskjellen mellom XML-dokument og relasjonsdatabase?
Video: Secured-core: Server 2022 / Windows 11 Technology What is it? How to implement. 2024, Kan
Anonim

Major forskjeller mellom XML-data og relasjonsdata

An XML-dokument inneholder informasjon om forholdet til data gjenstander til hverandre i form av hierarkiet. Med relasjonelle modell, er de eneste typene relasjoner som kan defineres overordnede tabell- og avhengige tabellrelasjoner.

Bare så, hvordan fungerer XML og databaser sammen?

Datasentrisk databaser lagre data atskilt fra XML skjema, som vanligvis bare transformerer det originale innholdet til relasjonstabeller. Disse produktene er referert til som XML -aktivert databaser . Hvis en XML dokumentet er nødvendig, dataene som er lagret i relasjonstabeller kan spørres og en XML dokument opprettet.

I tillegg, kan XML brukes som en database? XML - Databaser . XML-database er brukt å lagre enorme mengder informasjon i XML format. Som bruk av XML øker i hvert felt, er det nødvendig å ha et sikret sted å lagre XML dokumenter. Dataene som er lagret i database kan spørres ved hjelp av XQuery, serialiseres og eksporteres til ønsket format.

Man kan også spørre seg om XML er raskere enn SQL?

SQL er gode tabelldata -- data som enkelt passer inn i rader og kolonner. XML er bra for hierarkiske data -- data som har flere nivåer av forskjellige størrelser. SQL er bra for lagring og søk. XML er bra for overføring og formatering.

Hvordan lagrer Rdbms XML-data?

XML aktiverte databaser tilbyr vanligvis en eller flere av følgende tilnærminger til lagring av XML innenfor den tradisjonelle relasjonsstrukturen: XML er lagret inn i en CLOB (karakter stort objekt) XML er "makulert" i en serie med tabeller basert på et skjema. XML er lagret til en innfødt XML Type som definert av ISO Standard 9075-

Anbefalt: