Er Scrum en metodikk eller rammeverk?
Er Scrum en metodikk eller rammeverk?

Video: Er Scrum en metodikk eller rammeverk?

Video: Er Scrum en metodikk eller rammeverk?
Video: 001 Mine tanker rund SCRUM SCRUM GUIDE 2020 2024, April
Anonim

Scrum er en del av Agile som hjelper til med å fullføre komplekse prosjekter. Det er en utviklingsprosess der teamet jobber sammen for å nå målet. Mange virker det som en metodikk , men scrum er faktisk en prosess rammeverk for smidig utvikling.

Også å vite er, er Agile en metodikk eller rammeverk?

An smidig rammeverk kan defineres som en spesifikk programvareutviklingstilnærming basert på smidig filosofi artikulert i Smidig Manifest. Du kan referere til hvilken som helst av disse rammer som metoder eller til og med prosesser.

Man kan også spørre, er Scrum en metodikk? Scrum er en smidig måte å administrere et prosjekt på, vanligvis programvareutvikling. Smidig programvareutvikling med Scrum blir ofte oppfattet som en metodikk ; men heller enn å se Scrum som metodikk , tenk på det som et rammeverk for å administrere en prosess.

Også spurt, hva er forskjellen mellom rammeverk og metodikk?

EN metodikk er et sett med prinsipper, verktøy og praksis som kan brukes til å veilede prosesser for å oppnå et bestemt mål. EN rammeverk er en løs, men ufullstendig struktur som gir rom for andre praksiser og verktøy som kan inkluderes, men gir mye av prosessen som kreves.

Er Kanban en metodikk eller rammeverk?

Kanban er en smidig metodikk det er ikke nødvendigvis iterativt. Prosesser som Scrum har korte iterasjoner som etterligner en prosjektlivssyklus i liten skala, og har en distinkt begynnelse og slutt for hver iterasjon. Kanban lar programvaren utvikles i én stor utviklingssyklus.

Anbefalt: