Hvordan fungerer feilrettingskoden?
Hvordan fungerer feilrettingskoden?

Video: Hvordan fungerer feilrettingskoden?

Video: Hvordan fungerer feilrettingskoden?
Video: Hvad er et VPN, og hvordan fungerer det? | NordVPN 2024, Kan
Anonim

En feilkorrigerende kode er en algoritme til uttrykke en rekke tall som f.eks at eventuelle feil hvilken er introdusert kan oppdages og rettet opp (innenfor visse begrensninger) basert på de gjenværende tallene. Studiet av feil-korrigere koder og assosiert matematikk er kjent som koding teori.

Her, hvor brukes feilrettingskoder?

Feil - korrigere koder er også brukt i CD-spillere, høyhastighetsmodem og mobiltelefoner. Bruk av modemer feildeteksjon når de beregner kontrollsummer, som er summene av sifrene i en gitt overføringsmodulo et eller annet tall. ISBN brukt å identifisere bøker inneholder også et kontrollsiffer.

For det andre, hvordan feildeteksjon og korrigering gjøres? Til oppdage og korrigere de feil , tilleggsbiter legges til databitene ved overføringstidspunktet. De ekstra bitene kalles paritetsbiter. De tillater gjenkjenning eller korreksjon av feil . Databitene sammen med paritetsbitene danner et kodeord.

På samme måte kan man spørre seg, hvordan fungerer videresendingsfeilkorrigerende koder?

Videresend feilretting (FEC) er en feilretting teknikk for å oppdage og riktig et begrenset antall feil i overførte data uten behov for videresending. Hvis den finner ut at dataene er fri for feil, kjøres den feil - korrigere kode som genererer selve rammen.

Hva er feilrettingsteknikker?

Feilretting kan håndteres på to måter: Bakover feilretting : Først når feil blir oppdaget, ber mottakeren avsenderen om å sende hele dataenheten på nytt. Framover feilretting : I dette tilfellet bruker mottakeren feil - korrigere kode som automatisk korrigerer feil.

Anbefalt: