Hvordan fungerer en mikrodatamaskin?
Hvordan fungerer en mikrodatamaskin?

Video: Hvordan fungerer en mikrodatamaskin?

Video: Hvordan fungerer en mikrodatamaskin?
Video: Storia dei videogiochi [3] Alla conquista dello spazio - Anni 1959, 1967 2024, Kan
Anonim

En mikroprosessor er en enkeltbrikke CPU. Innebygde mikrokontrollere er komplette mikroer på en enkelt brikke, inkludert CPU, minne og inngangs-/utgangskretser. Men i alle tilfeller, a mikrodatamaskin er en samling av digitale logiske kretser, for eksempel porter og flip-flops, som brukes til å behandle data.

Følgelig, hva er et eksempel på en mikrodatamaskin?

Definisjonen av en liten personlig datamaskin med mikroprosessor som sentral prosessor er en eksempel på en mikrodatamaskin . En bitte liten håndholdt datamaskinenhet som ligner en smarttelefon som har en sentral mikroprosessor er en eksempel på en mikrodatamaskin.

Man kan også spørre, hva er hastigheten på mikrodatamaskinen? Behandlingen hastighet av de mindre datamaskiner varierer fra 3-4 mips. De hastighet av store datamaskiner kan være 70-100 mips eller mer, og superdatamaskiner kan behandle mer enn 200 mips. Med andre ord en stormaskin datamaskin kan behandle dataene dine mye raskere enn en mikrodatamaskin . 6.

Så, hva utgjør en mikrodatamaskin?

EN mikrodatamaskin er en liten, relativt rimelig datamaskin med en mikroprosessor som sentral prosesseringsenhet (CPU). Den inkluderer en mikroprosessor, minne og minimal inngang/utgang (I/O) kretser montert på et enkelt printet kretskort (PCB).

Hva er en enkeltbrikkemikrodatamaskin?

Sette en CPU, ROM, RAM og datainn-/utgangskretser i en enkelt IC vil lage en enkelt - chip mikroprosessor. Enkelt - chip mikroprosessorer er også kjent som " mikrodatamaskin enheter (MCUer), "fordi de er laget av en enkelt IC.

Anbefalt: