Innholdsfortegnelse:

Hva er bevegelsesartefakt?
Hva er bevegelsesartefakt?

Video: Hva er bevegelsesartefakt?

Video: Hva er bevegelsesartefakt?
Video: Rad229 (2020) Lecture-06A: Motion Artifacts 2024, Kan
Anonim

Bevegelsesartefakt er en pasientbasert gjenstand som oppstår med frivillig eller ufrivillig pasient bevegelse under bildeopptak. Feilregistrering gjenstander , som vises som uskarphet, streker eller skyggelegging, er forårsaket av pasienten bevegelse under en CT-skanning.

Følgelig, hva betyr det når en MR viser en artefakt?

An MR-artefakt er en visuell gjenstand (en anomali sett under visuell representasjon) i magnetisk resonansavbildning ( MR ). Det er en funksjon som vises i et bilde som ikke er til stede i det originale objektet. Gjenstander kan klassifiseres som pasientrelatert, signalbehandlingsavhengig og maskinvare (maskin)relatert.

For det andre, hva er effekten av bevegelsesartefakter? 6.4. Bevegelsesartefakter er relatert til hjerte bevegelse som er forårsaket av hjerte-lunge eller kropp bevegelse og kan forårsake uskarpe eller doble bilder.

Når du tar dette i betraktning, hva er forskjellen mellom artefakt og artefakt?

Gjenstand : En gjenstand produsert eller formet av menneskelig håndverk, spesielt et verktøy, våpen eller ornament av arkeologisk eller historisk interesse. Artefakt : Et kunstig produkt eller effekt observert i en naturlig system, spesielt et introdusert av teknologien som brukes i vitenskapelig undersøkelse eller ved eksperimentell feil.

Hvordan reduserer du bevegelsesartefakter?

Redusere bevegelsesartefakter

  1. Minimer graden av bevegelse. en. Betydningen av enkel instruksjon/opplæring av pasienten til å holde stille mens skanneren lager støy skal ikke undervurderes.
  2. Undertrykke signal fra bevegelige vev. en.
  3. Juster bildesekvenser og parametere. en.
  4. Oppdag og kompenser for bevegelse.

Anbefalt: