Hvorfor er uforanderlighet bra?
Hvorfor er uforanderlighet bra?

Video: Hvorfor er uforanderlighet bra?

Video: Hvorfor er uforanderlighet bra?
Video: ТЕПЕРЬ НЕ ПРОПАДУ 10-ть самоделок ВЫРУЧАТ ГДЕ УГОДНО! 2024, Kan
Anonim

An uforanderlig objekt er en hvis tilstand ikke kan og ikke vil endre seg etter den første opprettelsen. Uforanderlig objekter er flott , mest fordi de er trådsikre (og gjenget kode bør unngås så mye som mulig). Du kan sende dem rundt uten frykt for at de vil bli endret.

På samme måte, hvorfor er uforanderlighet så viktig?

I tillegg til redusert minnebruk, uforanderlighet lar deg optimalisere applikasjonen din ved å bruke referanse- og verdilikhet. Dette gjør det egentlig lett å se om noe har endret seg. For eksempel en tilstandsendring i en reaksjonskomponent.

I tillegg, hvorfor trenger vi uforanderlighet i Java? fra Effektiv Java ; An uforanderlig klasse er ganske enkelt en klasse hvis forekomster ikke kan endres. Det er mange gode grunner til dette: Uforanderlig klasser er lettere å designe, implementere og bruke enn foranderlig klasser. De er mindre utsatt for feil og er sikrere.

Foruten dette, hva er fordelene med uforanderlige objekter?

De fordel med uforanderlige objekter er at du vet at dataene deres ikke kan endres, så du trenger ikke å bekymre deg for det. Du kan sende dem rundt fritt uten å måtte huske om en metode du sender dem til kan endre dem på en måte som koden din ikke er forberedt på å håndtere. Det gjør det å jobbe med uforanderlig data enklere.

Hva betyr uforanderlighet?

uforanderlig . Hvis du ikke kan endre det, er det det uforanderlig . Adjektivet uforanderlig har latinske røtter som mener "ikke foranderlig." Det latinske prefikset for ikke er i, men skrivemåten endres når prefikset settes foran konsonanten m.

Anbefalt: