Hva brukes cron-jobber til?
Hva brukes cron-jobber til?

Video: Hva brukes cron-jobber til?

Video: Hva brukes cron-jobber til?
Video: Linux Crash Course - Scheduling Tasks with Cron 2024, Kan
Anonim

Cron jobber er brukt for planlegging oppgaver å kjøre på serveren. De er oftest brukt for automatisering av systemvedlikehold eller administrasjon. Imidlertid er de også relevante for utvikling av nettapplikasjoner. Det er mange situasjoner når en nettapplikasjon kan trenge visse oppgaver å kjøre med jevne mellomrom.

I denne forbindelse, hva er Cron og hvem kan bruke det?

Cron er et standard Unix-verktøy som brukes til å planlegge kommandoer for automatisk kjøring med bestemte intervaller. For eksempel kan du ha et skript som produserer nettstatistikk som du vil kjøre en gang om dagen automatisk klokken 05.00. Kommandoer som involverer cron blir referert til som " cron arbeidsplasser."

Vet også, hvordan setter jeg opp en cron-jobb? Opprett en egendefinert cron-jobb manuelt

  1. Logg på serveren din via SSH ved hjelp av Shell-brukeren du ønsker å opprette cron-jobben under.
  2. Når du er logget på, kjør følgende kommando for å åpne crontab-filen.
  3. Du blir deretter bedt om å velge en editor for å se denne filen.
  4. Du blir presentert med denne nye crontab-filen:

Dessuten, hva er Cron Job Scheduling?

Cron er en planlegging daemon som utfører oppgaver med spesifiserte intervaller. Disse oppgavene kalles cron jobber og brukes mest til å automatisere systemvedlikehold eller administrasjon. De cron jobber kan planlegges til å kjøre med et minutt, time, dag i måneden, måned, ukedag eller en hvilken som helst kombinasjon av disse.

Hvor mange cron-jobber kan kjøres samtidig?

3 svar. Ja, det er helt akseptabelt å ha cron planlegge flere arbeidsplasser på samme tid . Datamaskiner gjør ingenting samtidig, og de vil startes i den rekkefølgen som finnes i cron bord.

Anbefalt: