Hva er typene normalfordeling?
Hva er typene normalfordeling?

Video: Hva er typene normalfordeling?

Video: Hva er typene normalfordeling?
Video: Normal Distribution EXPLAINED with Examples 2024, Kan
Anonim

Normalfordelinger er symmetriske, unimodale og asymptotiske, og gjennomsnitt, median og modus er alle like. EN normal distribusjon er perfekt symmetrisk rundt midten. Det vil si at høyre side av midten er et speilbilde av venstre side. Det er også bare én modus, eller topp, i en normal distribusjon.

Hva er en normalfordeling i statistikk angående dette?

De normal distribusjon er en sannsynlighetsfunksjon som beskriver hvordan verdiene til en variabel er fordelt. Det er en symmetrisk fordeling hvor de fleste observasjonene grupperer seg rundt den sentrale toppen og sannsynlighetene for verdier lenger unna middelverdien avtar likt i begge retninger.

På samme måte, hvordan bestemmer du normalfordeling? Gjennomsnittet, medianen og modusen til en normal distribusjon er like. Området under vanlig kurven er lik 1,0. Normalfordelinger er tettere i midten og mindre tette i halene. Normalfordelinger er definert av to parametere, gjennomsnittet (Μ) og standardavviket (σ).

Så, hvilke typer distribusjon er det?

Det er mange forskjellige klassifiseringer av sannsynlighet distribusjoner . Noen av dem inkluderer det normale fordeling , chi kvadrat fordeling , binomial fordeling , og Poisson fordeling . Den forskjellige sannsynligheten distribusjoner tjene ulike formål og representerer ulike datagenereringsprosesser.

Hva er egenskapene til normalfordeling?

Egenskaper av en normal distribusjon Gjennomsnitt, modus og median er alle like. De kurve er symmetrisk i sentrum (dvs. rundt gjennomsnittet, Μ). Nøyaktig halvparten av verdiene er til venstre for midten og nøyaktig halvparten av verdiene er til høyre. Det totale arealet under kurve er 1.

Anbefalt: