Hvordan støtter HM MSM?
Hvordan støtter HM MSM?

Video: Hvordan støtter HM MSM?

Video: Hvordan støtter HM MSM?
Video: Автомобильный кемпинг на морозе с собакой - палатка на крыше 2024, April
Anonim

Forrangs- og nyhetseffekten støtter multibutikkmodellen for minne fordi det argumenterer for det faktum at korttids- og langtidsminne er to separate lagre i minnet. Studiet av HM støtter modellen fordi den viser at de langsiktige og kortsiktige minnene er to forskjellige butikker.

I forhold til dette, hva er MSM-psykologien?

Atkinson og Shiffrin (1968) utviklet Multi-butikk modell av minne ( MSM ), som beskriver flyt mellom tre permanente lagringssystemer av minne: sensorisk register (SR), korttidsminne (STM) og langtidsminne (LTM). STM antas å ha en kapasitet på 5-9 varer og varighet på omtrent 30 sekunder.

For det andre, hvordan er sensorisk minne kodet? Visuell koding er prosessen med koding bilder og visuelle sensorisk informasjon. Visuell sensorisk informasjon lagres midlertidig i ikonet hukommelse før det blir kodet til langtidslagring. Taktil koding er den koding av hvordan noe føles, normalt gjennom følesansen.

Bare så, hva foreslo Baddeley og Hitch?

Baddeley & Hitch fridde deres tredelte arbeidsminnemodell som et alternativ til korttidslageret i Atkinson & Shiffrins 'multi-store' minnemodell (1968). Imidlertid er alternative modeller under utvikling (se arbeidsminne), og gir et annet perspektiv på arbeidsminnesystemet.

Hvorfor er multibutikkmodellen forenklet?

De modell er forenklet , spesielt når det antyder at både korttids- og langtidshukommelse fungerer på en enkelt, enhetlig måte. Repetisjon anses som en for enkel forklaring til å redegjøre for overføring av informasjon fra STM til LTM.

Anbefalt: