Hva er statisk kanalallokering?
Hva er statisk kanalallokering?

Video: Hva er statisk kanalallokering?

Video: Hva er statisk kanalallokering?
Video: Hva er Dynamics 365 Connected Field Service 2024, Kan
Anonim

Statisk kanalallokering er en tradisjonell metode for kanalallokering der en fast del av frekvensen kanal tildeles hver bruker, som kan være basestasjoner, tilgangspunkter eller terminalutstyr. Denne ordningen omtales også som fast kanalallokering eller fikset kanaltildeling.

I forhold til dette, hva er dynamisk kanalallokering?

Dynamisk kanalallokering er en strategi der kanaler er ikke permanent tildelt til cellene. Når en bruker foretar en anropsforespørsel, sender Base Station(BS) denne forespørselen til Mobile Station Center (MSC) for tildeling av kanaler eller stemme kanaler.

Foruten ovenfor, hva er kanalallokeringsproblemet? Problem med kanalallokering i datanettverk. Kanalallokering er en prosess der en enkelt kanal er delt og tildelt flere brukere for å utføre brukerspesifikke oppgaver. Hvis det er N antall brukere og kanal er delt inn i N like store sub kanaler , Hver bruker er tildelt én del.

Så, hva er forskjellen mellom statisk kanalallokering og dynamisk kanalallokering?

Med en statisk tilnærming, den kanalens kapasiteten er i hovedsak delt inn i faste deler; hver bruker er da tildelt en porsjon for alltid. Hvis brukeren ikke har noen trafikk å bruke i sin del, blir den ubrukt. Med en dynamikk nærme seg tildeling av kanal endringer basert på trafikken generert av brukerne.

Hva er kanaltilordning Hva er typene?

Kanaltildeling Strategier er utformet på en slik måte at det er effektiv bruk av frekvenser, tidsluker og båndbredde. Typer av Kanaltildeling Strategier: Disse er Fixed, Dynamic og Hybrid Kanaltildeling som forklart nedenfor.

Anbefalt: