Hva forårsaker moiré i video?
Hva forårsaker moiré i video?

Video: Hva forårsaker moiré i video?

Video: Hva forårsaker moiré i video?
Video: Ylvis - The Fox (What Does The Fox Say?) [Official music video HD] 2024, Kan
Anonim

Denne effekten kalles moiré og er forårsaket når et fint mønster i motivet (som veving i et stoff eller veldig nære, parallelle linjer i arkitekturen) samsvarer med mønsteret til bildebrikken. For å redusere (utelukke) moiré , er et spesielt anti-aliasing-filter montert i kameraet.

Følgelig, hva er moiré i video?

Moiré mønster oppstår når en scene eller et objekt som blir fotografert inneholder repeterende detaljer (som linjer, prikker osv.) som overskrider sensoroppløsningen. Som resultat produserer kameraet et merkelig bølgemønster, se nedenfor: Bilde med tillatelse fra photo.net.

Deretter er spørsmålet, hvordan virker moiré-effekten? Moiré-effekt er en visuell oppfatning som oppstår når du ser på et sett med linjer eller prikker som er lagt over et annet sett med linjer eller prikker, der settene er forskjellige i forhold til størrelse, vinkel eller avstand. De moiré-effekt kan bli sett når du ser gjennom vanlige vindusskjermer på en annen skjerm eller bakgrunn.

I forhold til dette, hva forårsaker moiré?

Moiré oppstår når en scene eller et objekt som blir fotografert presenterer repeterende detaljer. Disse inkluderer, men er ikke begrenset til, linjer og prikker. Denne effekten skapes av mønsteret hvis den overskrider sensorens oppløsning. Når dette skjer, lager kameraet et merkelig utseende.

Hva er color moire?

Farge moiré er en kunstig farge bånd som kan vises i bilder med repeterende mønstre med høye romlige frekvenser, som tekstiler eller stakittgjerder – eller datamaskinskjermen din. Det påvirkes av linsens skarphet, sensorens anti-aliasing (lavpass) filter (som gjør bildet mykere), og demosaicing-programvare.

Anbefalt: