Innholdsfortegnelse:

Hva er mediekunnskapene?
Hva er mediekunnskapene?

Video: Hva er mediekunnskapene?

Video: Hva er mediekunnskapene?
Video: What is Media Literacy? 2024, Kan
Anonim

Den USA-baserte National Association for Mediekunnskap Utdanning definerer det som evnen til å få tilgang til, analysere, evaluere, skape og handle ved å bruke alle former for kommunikasjon. Mediekunnskap utdanning er ment å fremme bevissthet om media påvirke og skape en aktiv holdning til både å konsumere og skape media.

Tilsvarende, hva er de syv mediekunnskapene?

Verktøy vi bruker for å bygge sterke kunnskapsstrukturer; de syv fundamental ferdigheter nødvendig med mediekunnskap er analyse, evaluering, gruppering, induksjon, deduksjon, abstraksjon og syntese. En sekvens av oppgaver med filtrering media meldinger, og deretter matche mening og meningskonstruksjon.

Man kan også spørre seg, hva er mediekunnskap og hvorfor er det viktig? Mediekunnskap gir deg et rammeverk for å få tilgang til, analysere, evaluere og til og med lage dine egne meldinger i en rekke former. Det bidrar til å bygge forståelse for rollen til media i vårt samfunn, så vel som viktig ferdigheter til undersøkelse og selvuttrykk.

Følgelig, hva er de 5 nøkkelbegrepene for mediekunnskap?

Mediekunnskap: Fem kjernekonsepter

  • Alle mediemeldinger er konstruert.
  • Mediemeldinger er konstruert ved hjelp av et kreativt språk med egne regler.
  • Ulike mennesker opplever det samme mediebudskapet forskjellig.
  • Media har innebygde verdier og synspunkter.
  • De fleste mediemeldinger er organisert for å oppnå profitt og/eller makt.

Hvilken betydning har mediekunnskaper for skriveprosessen?

Det gir et rammeverk for å få tilgang til, analysere, evaluere og lage meldinger i en rekke former - fra utskrift til video til Internett. Mediekunnskap bygger en forståelse av medias rolle i samfunnet så vel som viktig ferdigheter av undersøkelser og selvutfoldelse som er nødvendig for borgere i et demokrati.

Anbefalt: