Innholdsfortegnelse:

Hvordan videresender jeg en syslog i Linux?
Hvordan videresender jeg en syslog i Linux?

Video: Hvordan videresender jeg en syslog i Linux?

Video: Hvordan videresender jeg en syslog i Linux?
Video: Как контролировать устройство через Интернет с помощью PRTG 2024, Kan
Anonim

Videresende Syslog-meldinger

  1. Logg på Linux enhet (hvis meldingene du vil sende framover til serveren) som superbruker.
  2. Skriv inn kommandoen - vi /etc/ syslog . conf for å åpne konfigurasjonsfilen kalt syslog .
  3. Tast inn *.
  4. Start på nytt syslog tjeneste ved å bruke kommandoen/etc/rc.

Dessuten, hva er syslog-videresending?

Syslog står for System Logging Protocol og er en standardprotokoll som brukes til å sende systemlogg- eller hendelsesmeldinger til en spesifikk server, kalt en syslog server. Disse hendelsene kan være videresendt via tredjepartsverktøy eller andre konfigurasjoner som bruker syslog protokoll.

Man kan også spørre, hva er forskjellen mellom syslog og Rsyslog? De er alle syslog demoner, hvor rsyslog og syslog -ng er raskere og mer funksjonsrike erstatninger for de (for det meste ikke vedlikeholdte) tradisjonelle syslogd . syslog -ng startet fra bunnen av ( med en differentconfig-format) mens rsyslog var opprinnelig en gaffel av syslogd , som støtter og utvider syntaksen.

Her, hva er ekstern syslog?

EN ekstern syslog server lar deg skille programvaren som genererer meldingene og hendelsene fra systemet som lagrer og analyserer dem. Når den er aktivert, sender nettverksdriveren meldinger til en syslog server på det lokale intranettet eller Internett gjennom en VPN-tunnel.

Hva er syslog-format?

Syslog er en standard for sending og mottak av varslingsmeldinger – i en bestemt format – fra ulike nettverksenheter. Meldingene sendes på tvers av IP-nettverk til hendelsesmeldingssamlere eller syslog servere. Syslog bruker User DatagramProtocol (UDP), port 514, for å kommunisere.

Anbefalt: