Innholdsfortegnelse:

Hvordan oppretter jeg en Ansible-rolle?
Hvordan oppretter jeg en Ansible-rolle?

Video: Hvordan oppretter jeg en Ansible-rolle?

Video: Hvordan oppretter jeg en Ansible-rolle?
Video: Hvordan oppretter jeg kategorier? 2024, Kan
Anonim

På denne siden

  1. Trinn 1 - Oppsett Ansible Playbook Prosjekt.
  2. Steg 2 - Generer Ansible roller for katalogstrukturen.
  3. Trinn 3 - Konfigurer verter og site.yml.
  4. Trinn 3 - Setup Common Roller .
  5. Trinn 4 – Konfigurer 'web' Roller .
  6. Trinn 5 - Konfigurer 'db' Roller .
  7. Trinn 6 - Kjør Ansible Playbook .
  8. Trinn 7 - Testing.

Dessuten, hva er rollen i Ansible?

Roller gi et rammeverk for fullstendig uavhengige eller gjensidig avhengige samlinger av variabler, oppgaver, filer, maler og moduler. I Ansible , den rolle er den primære mekanismen for å dele opp en spillebok i flere filer. Dette forenkler å skrive komplekse lekebøker, og det gjør dem enklere å gjenbruke.

Vet også, hva er forskjellen mellom roller og playbook i Ansible? Ansible lekebok er en skriptfil som inneholder alle oppgaver som må utføres sammen med alle ingrediensene som kreves for å utføre disse oppgaver . Roller er måter å automatisk visse var-filer på, oppgaver , og behandlere basert på den kjente filstrukturen.

Man kan også spørre, hva er filstrukturen til Ansible-roller?

Ansible rolle er et sett med oppgaver for å konfigurere en vert for å tjene et bestemt formål som å konfigurere en tjeneste. Roller er definert ved hjelp av YAML filer med en forhåndsdefinert katalog struktur . En rollekatalog struktur inneholder kataloger: standarder, vars, oppgaver, filer , maler, meta, behandlere.

Hvordan starter jeg Ansible?

  1. Komme i gang med Ansible for Network Automation. Kjør din første kommando og Playbook. Forutsetninger. Installer Ansible. Etabler en manuell tilkobling til en administrert node. Kjør din første nettverksansible-kommando. Lag og kjør din første Network Ansible Playbook.
  2. Utviklerveiledning for nettverksautomatisering.

Anbefalt: