Hvorfor er aggressiv modus mindre sikker?
Hvorfor er aggressiv modus mindre sikker?

Video: Hvorfor er aggressiv modus mindre sikker?

Video: Hvorfor er aggressiv modus mindre sikker?
Video: Tips for Listening without Defensiveness | Assertiveness Skills 2024, Kan
Anonim

Aggressiv modus er kanskje ikke som sikre som hoved modus , men fordelen til Aggressiv modus er at den er raskere enn Main modus (siden færre pakker utveksles). Aggressiv modus brukes vanligvis for VPN-er med ekstern tilgang. Men du ville også brukt aggressiv modus hvis en eller begge peers har dynamiske eksterne IP-adresser.

På denne måten, hva er forskjellen mellom hovedmodus og aggressiv modus?

De forskjeller mellom hovedmodus og aggressiv modus er rett og slett det i Hovedmodus sammendraget utveksles kryptert fordi sesjonsnøkkelutvekslingen allerede har forhandlet en sesjonskrypteringsnøkkel når sammendraget utveksles, mens i Aggressiv modus den utveksles ukryptert som en del av nøkkelutvekslingen som skal lede

Foruten ovenfor, er IKEv1 usikker? IKEv1 . Den første versjonen av Internet Key Exchange (IKE)-protokollen er det som la grunnlaget for at IKEv2 ble en av de sikreste og raskeste VPN-protokollene som er tilgjengelige for øyeblikket. Som nevnt ovenfor er den nylige oppdagelsen av sårbarhet for gjenbruk av nøkkel over IKEv1 gjør protokollen virkelig utrygg.

Angående dette, hva er aggressiv modus VPN?

Aggressiv modus . For en vellykket og sikker kommunikasjon ved bruk av IPSec, deltar IKE (Internet Key Exchange)-protokollene i en to-trinns forhandling. Hoved modus eller Aggressiv modus (Fase 1) autentiserer og/eller krypterer jevnaldrende. Aggressiv modus kan brukes i fase 1 VPN forhandlinger, i motsetning til Main modus

Støtter IKEv2 aggressiv modus?

Nei, IKEv2 har ingenting analogt med 'main modus ' og ' aggressiv modus ', og de eliminerte den innledende 'quick modus ', Da IKEv1 opprinnelig ble skrevet, ønsket de et sterkt skille mellom IKE og IPsec; de hadde en visjon der IKE kunne brukes til andre ting enn IPsec (andre "Domains of Interpretation").

Anbefalt: