Hva er fordelene med et fullformatkamera?
Hva er fordelene med et fullformatkamera?

Video: Hva er fordelene med et fullformatkamera?

Video: Hva er fordelene med et fullformatkamera?
Video: IS FULL FRAME BETTER THAN CROP SENSOR? The truth people often don’t believe 2024, Kan
Anonim

Fordeler av full ramme

Forbedret ytelse i lite lys: På grunn av den større sensorstørrelsen, en fullformatkamera er i stand til å fange mer lys, noe som gjør det mulig å oppnå fokus i mørke omgivelser.

Vet også, er et fullformatkamera nødvendig?

Portrettfotografer elsker full - rammekameraer , jo større sensoren er en digital kamera bruker, jo grunnere dybdeskarphet (DoF) du får. APS-C kameraer er imidlertid bedre hvis du ønsker å maksimere dybdeskarpheten, som har fordeler i studio- og landskapsfotografering.

På samme måte, er fullformat bedre i lite lys? Det er to andre fordeler som full ramme vil gi deg i tillegg bedre lite lys opptreden. EN full ramme bildet er 50 til 60 % bredere avhengig av beskjæringsfaktoren på kameraplattformen. På Nikon er den 50 % bredere. Motivet ditt er mye mer iøynefallende og bakgrunnens bokeh er mer interessant full ramme.

Følgelig, hva menes med fullformatkamera?

EN full - ramme kamera bruker en sensor som har samme størrelse som en enkelt ramme av tradisjonell 35 mm film, som måler 36 x 24 mm. Den mer populære APS-C-sensorstørrelsen finnes i de fleste DSLR-er og speilløse kameraer måler 22 x 15 mm. Dette midler en full - ramme sensoren har mer enn 2,5 ganger overflaten til en APS-C-sensor.

Hva er det beste fullformatkameraet?

Full-frame kamera sammenligningstabell

Kamera Pris 4K
Canon 5D Mark IV $2, 799 Ja
Sony Alpha a7 III $1, 998 Ja
Canon EOS R $1, 999 Ja
Nikon D750 $1, 497 Nei

Anbefalt: