Hva er forskjellen mellom et docker-volum og et Kubernetes-volum?
Hva er forskjellen mellom et docker-volum og et Kubernetes-volum?

Video: Hva er forskjellen mellom et docker-volum og et Kubernetes-volum?

Video: Hva er forskjellen mellom et docker-volum og et Kubernetes-volum?
Video: Getting started with Containers | #CloudNativeNinja PT1 2024, Kan
Anonim

I Docker , a volum er ganske enkelt en katalog på disk eller i en annen container. EN Kubernetes volum , derimot, har en eksplisitt levetid - den samme som Poden som omslutter den. Følgelig, a volum overlever alle beholdere som kjører i poden, og data blir bevart på tvers av beholdere omstarter.

Angående dette, hva er et Kubernetes-volum?

EN Kubernetes volum er en katalog som inneholder data tilgjengelig for containere i en gitt Pod i orkestrerings- og planleggingsplattformen. Volumer kan ikke legges til andre volumer og koblinger eksisterer ikke mellom volumer . De Kubernetes bruker må spesifisere volum montering for hver beholder i en Pod.

For det andre, hvordan er vedvarende volumer forskjellig fra volumene som brukes av containere i Kubernetes? Filsystem vs Volum vs Vedvarende volum I Kubernetes , Hver container kan lese og skrive til sitt eget, isolerte filsystem. Vedvarende volumer eksisterer hinsides containere , pods og noder. En pod bruker en vedvarende volum hevder å få lese- og skrivetilgang til vedvarende volum.

Dessuten, hva er volum i Docker?

EN volum er en vedvarende data lagret i /var/lib/ havnearbeider / volumer / Du kan enten deklarere det i en Dockerfil , som betyr at hver gang en beholder startes fra bildet, volum er opprettet (tom), selv om du ikke har noe -v-alternativ.

Hva er et vedvarende volum?

EN vedvarende volum (PV) er en klyngeomfattende ressurs som du kan bruke til å lagre data på en måte som vedvarer utover levetiden til en pod. Hvilke typer PV som er tilgjengelige i Kubernetes-klyngen din, avhenger av miljøet (on-prem eller offentlig sky).

Anbefalt: