Hva er datakrypteringsnøkkel?
Hva er datakrypteringsnøkkel?

Video: Hva er datakrypteringsnøkkel?

Video: Hva er datakrypteringsnøkkel?
Video: Encryption and public keys | Internet 101 | Computer Science | Khan Academy 2024, Kan
Anonim

EN datakrypteringsnøkkel (DEK) er en type nøkkel laget for å kryptere og dekryptere data minst én eller muligens flere ganger. Data er kryptert og dekryptert ved hjelp av samme DEK; derfor må en DEK lagres i minst en spesifisert varighet for å dekryptere den genererte chifferteksten.

Så, hva er kryptering av data?

Oversettelsen av data inn i en hemmelig kode. Kryptering er den mest effektive måten å oppnå data sikkerhet. Å lese en kryptert fil, må du ha tilgang til en hemmelig nøkkel eller passord som lar deg dekryptere den. Ukryptert data kalles ren tekst; krypterte data refereres til som chiffertekst.

Vet også, hva er krypteringsnøkkelen for trådløst nettverk? Wired Equivalent Privacy, eller WEP, er en sikkerhet protokoll for trådløse nettverk. WEP krever en trådløs krypteringsnøkkel for å få tilgang til det trådløse nettverket. Nøkkelen er kryptert og lagret på ruteren og på alle datamaskiner som er koblet til ruteren.

Man kan også spørre seg, hva er datakryptering og hvordan fungerer det?

Kryptering er en prosess som koder en melding eller fil slik at den bare kan leses av bestemte personer. Kryptering bruker en algoritme for å scramble, eller kryptere , data og bruker deretter en nøkkel for den mottakende parten for å dekryptere, eller dekryptere, informasjonen.

Hvordan ser en krypteringsnøkkel ut?

Symmetrisk nøkkelkryptering brukes til kryptering store datamengder effektivt. 256-biters AES-nøkler er symmetriske nøkler. Asymmetrisk, eller offentlig/privat kryptering , bruker et par nøkler. Når en asymmetrisk nøkkel par er generert, det offentlige nøkkel er vanligvis vant til kryptere , og det private nøkkel brukes vanligvis til å dekryptere.

Anbefalt: