Hva er forskjellen mellom en logisk modell og teori om endring?
Hva er forskjellen mellom en logisk modell og teori om endring?

Video: Hva er forskjellen mellom en logisk modell og teori om endring?

Video: Hva er forskjellen mellom en logisk modell og teori om endring?
Video: Jan Ivar Røssberg: Hva virker for hvem og hvordan? Endringsmekanismer i samtaleterapi 2024, Kan
Anonim

Forskjeller mellom de Teori om endring og Logisk modell . ToC gir det 'store bildet' og oppsummerer arbeidet på et strategisk nivå, mens et logisk rammeverk illustrerer en forståelse av program (implementerings-)nivå. endring prosess.

Dessuten, hva er forskjellen mellom logframe og teori om endring?

Det antyder at den viktigste forskjell mellom en teori om endring og loggramme er det teori om endring inkluderer det store (rotete) bildet, ikke bare den ryddige, ryddige planen for den spesifikke tjenesten eller prosjektet. Det er flere måter å vise hvordan du forventer at et program skal fungere.

hva er Theory of Change-modellen? Teori om endring (ToC) er en spesifikk type metodikk for planlegging, deltakelse og evaluering som brukes i selskaper, filantropi, ideelle og offentlige sektorer for å fremme sosiale endring . Teori om endring definerer langsiktige mål og kartlegger deretter bakover for å identifisere nødvendige forutsetninger.

Spørsmålet er deretter hva som skiller en programteori fra en logisk modell?

Denne ressursguiden diskuterer programteori og logiske modeller . Programteori forklarer hvorfor a program forventes å fungere og a logisk modell illustrerer en programteori . Disse spørsmålene kommer alle til det underliggende programteori . EN programteori forklarer hvordan og hvorfor a program skal fungere.

Er logiske modeller foreldet?

Logiske modeller Uke: Ian David Moss om hvorfor Logiske modeller Trenger ikke å suge. Nylig har noen smarte stemmer innen evaluering og filantropi hevdet det logiske modeller er utdatert , ettersom implementering i en kompleks verden for ofte gjør narr av de pene og ryddige diagrammene som visstnok gir mening med alt.

Anbefalt: