Innholdsfortegnelse:

Hva er den fullstendige formen for DAC i datamaskinen?
Hva er den fullstendige formen for DAC i datamaskinen?

Video: Hva er den fullstendige formen for DAC i datamaskinen?

Video: Hva er den fullstendige formen for DAC i datamaskinen?
Video: Julie Foss med oppdatering om hjemmeskolen og hva som skjer som folk flest ikke får med seg. 2024, Kan
Anonim

Står for "Digital-til-Analog Converter" og uttales ofte " dac ." Siden datamaskiner bare gjenkjenne digital informasjon, utgangen produsert av datamaskiner er vanligvis i digitalt format. Noen utgangsenheter aksepterer imidlertid bare analog inngang, som betyr en digital-til-analog-omformer, eller DAC , må brukes.

Herav, hva er typene DAC?

Det finnes to typer D/A-omformere:

  • Vektet motstand eller motstandsdeler type.
  • R-2R Stige type.

Foruten ovenfor, hvor viktig er en DAC? en god dac øker kvalitet og volum. Det tar i utgangspunktet jobben med å konvertere PC-ens lydkort til analog form til en frittstående enhet. Noen ganger bruker en AMP uten en dac kan føre til hvit støy avhengig av kvaliteten på lydkortet ditt.

Folk spør også, hva er nytten med en DAC?

Jobben til DAC er å ta et digitalt lagret opptak og gjøre det tilbake til et analogt signal. For å gjøre det, er det nødvendig å oversette databitene fra digitale filer til analoge elektriske signaler ved tusenvis av angitte tider per sekund, ellers kjent som samples.

Hva menes med DAC?

En digital-til-analog omformer ( DAC ) er en enhet, vanligvis bestående av en enkelt brikke, for å konvertere binær eller digital kode til et analogt signal. EN DAC enheten konverterer et abstrakt begrenset nøyaktig tall, vanligvis et binært tall med fast punkt, til en bestemt fysisk variabel som spenning eller trykk.

Anbefalt: