Er Docker en CI CD?
Er Docker en CI CD?

Video: Er Docker en CI CD?

Video: Er Docker en CI CD?
Video: GitLab CI/CD - Providing your own docker runners 2024, Kan
Anonim

Docker Enterprise gjør CI / CD og mulige DevOps med en sikker programvareforsyningskjede. Med Docker plattform, applikasjoner blir uforanderlige objekter som kan sendes sikkert langs CI / CD rørledning.

Er Docker på denne måten et CI CD-verktøy?

Kjerneproduktet er en nettbasert Git repository manager med funksjoner som problemsporing, analyser og en Wiki. De CI / CD komponent lar deg utløse builds, kjøre tester og distribuere kode med hver commit eller push. Du kan kjøre byggejobber i en virtuell maskin, Docker container, eller på en annen server.

Foruten ovenfor, er Docker et distribusjonsverktøy? Docker er en verktøy designet for å gjøre det enklere å opprette, distribuere og kjøre applikasjoner ved å bruke containere. Beholdere lar en utvikler pakke sammen en applikasjon med alle delene den trenger, for eksempel biblioteker og andre avhengigheter, og sende alt ut som én pakke.

Ganske enkelt, hva betyr CI og CD?

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi. I programvareteknikk, CI / CD eller CICD refererer generelt til den kombinerte praksisen med kontinuerlig integrasjon og enten kontinuerlig levering eller kontinuerlig distribusjon.

Hva brukes Docker til i DevOps?

Docker , et containerstyringsverktøy, er brukt i DevOps å administrere programvaredeler som isolerte, selvforsynte beholdere, som kan distribueres og kjøres i alle miljøer. Docker reduserer tilbake og verdi mellom Dev og Ops i kontinuerlig distribusjon, noe som eliminerer faste kostnader og reduserer driftskostnader.

Anbefalt: