Hva er konfigurasjonselementet i CMDB?
Hva er konfigurasjonselementet i CMDB?

Video: Hva er konfigurasjonselementet i CMDB?

Video: Hva er konfigurasjonselementet i CMDB?
Video: Electron Configuration - Basic introduction 2024, April
Anonim

Konfigurasjonselementer i en ITIL CMDB . Konfigurasjonselementer (CIer) er fokuspunktet for en CMDB . Enkelt sagt er en CI en forekomst av en enhet som er en del av miljøet ditt og har konfigurerbare attributter som er spesifikke for den forekomsten.

Dessuten, hva er et konfigurasjonselement i ITIL?

I ITIL terminologi, konfigurasjonselementer (CI) er komponenter i en infrastruktur som for øyeblikket er, eller snart vil være under konfigurasjon ledelse. CI-er kan være en enkelt modul, for eksempel en skjerm eller båndstasjon, eller mer komplekse gjenstander , for eksempel et komplett system.

Hva er også eksempler på konfigurasjonselementer? Eksempler på konfigurasjonselementer inkludere programvare og applikasjoner, lokasjoner og kontorer, ansatte og kunder, dokumentasjon, maskinvare og selskaper, og til og med dine hendelser, endringer og kunder. Hver Konfigurasjonselement skal inneholde følgende: Navn og beskrivelse.

Man kan også spørre, hvilken informasjon inneholder CMDB for konfigurasjonselementer?

De CMDB inneholder og registrerer data som også kalles konfigurasjonselementer (CI). Den gir også detaljer om de viktige egenskapene til CI-er og relasjonene mellom dem.

CI-typer er:

  • Maskinvare.
  • Programvare.
  • Kommunikasjon/nettverk.
  • Plassering.
  • Dokumentasjon.
  • Mennesker (ansatte og entreprenører)

Hva er et konfigurasjonselement i Servicenow?

Ny til servicenå . Jeg vil gjerne vite hva en konfigurasjonselement betyr i enkle ord. Konfigurasjonselement (CI): Enhver datamaskin, enhet, programvare eller tjeneste i CMDB. En CIs post vil inkludere alle relevante data, for eksempel produsent, leverandør, plassering osv.

Anbefalt: