Hva er fordelene og ulempene med stjerneskjema?
Hva er fordelene og ulempene med stjerneskjema?

Video: Hva er fordelene og ulempene med stjerneskjema?

Video: Hva er fordelene og ulempene med stjerneskjema?
Video: How Stars Work 2024, April
Anonim

Hoved ulempe av stjerneskjema er at dataintegriteten ikke håndheves godt på grunn av dens denormaliserte tilstand. Stjerneskjemaer ikke enkelt støtter mange-til-mange-forhold mellom forretningsenheter. Vanligvis er disse forholdene forenklet i en stjerneskjema for å samsvare med den enkle dimensjonsmodellen.

Med tanke på dette, hva er stjerneskjemaet der det brukes og dets fordeler?

Fordeler med stjerneskjema Fordi a stjerneskjema databasen har et lite antall tabeller og klare sammenføyningsbaner, spørringer kjører raskere enn de gjør mot et OLTP-system. Små enkelttabellspørringer, vanligvis av dimensjonstabeller, er nesten øyeblikkelig.

For det andre, hva er bruken av stjerneskjema? EN stjerneskjema er diagrammet ved å omgi hvert faktum med tilhørende dimensjoner. Det resulterende diagrammet ligner en stjerne . Stjerneskjemaer er optimalisert for spørring i store datasett og brukes i datavarehus og datamars for å støtte OLAP-kuber, forretningsintelligens og analytiske applikasjoner og ad hoc-spørringer.

På samme måte, hva er fordelene med snøfnuggskjema?

Det er to hoved fordeler til snøfnuggskjema : Bedre datakvalitet (data er mer strukturert, så dataintegritetsproblemer reduseres) Mindre diskplass brukes da i en denormalisert modell.

Hva er bedre stjerne- eller snøfnuggskjema?

De Stjerneskjema gir et raskt svar på spørsmål og er den ideelle kilden for kubestrukturer. Lær alt om Stjerneskjema i denne artikkelen. De Snøfnugg modellen laster datamartene, og derfor er ETL-jobben mer kompleks i design og kan ikke parallelliseres fordi avhengighetsmodellen begrenser den.

Anbefalt: