Hva er Bell LaPadula-modellen i DBMS?
Hva er Bell LaPadula-modellen i DBMS?

Video: Hva er Bell LaPadula-modellen i DBMS?

Video: Hva er Bell LaPadula-modellen i DBMS?
Video: Bell laphadula vs Biba model explained with example 2024, Kan
Anonim

De Klokke – LaPadula modell (BLP) er en statsmaskin modell brukes til å håndheve tilgangskontroll i offentlige og militære applikasjoner. De modell er en formell statsovergang modell av datasikkerhetspolicy som beskriver et sett med tilgangskontrollregler som bruker sikkerhetsetiketter på objekter og klareringer for emner.

På samme måte, hva er Bell LaPadula * Security-egenskapen?

De Klokke - LaPadula Konfidensialitetsmodellen er en statsmaskinbasert flernivå sikkerhet Politikk. Modellen ble opprinnelig designet for militære bruksområder. Disse egenskaper kalles enkle sikkerhetseiendom , - eiendom , og skjønnsmessig sikkerhet (ds) eiendom og er forklart i detalj i teoridelen nedenfor.

For det andre, hva er de forskjellige sikkerhetsmodellene? DoD klassifiserer ressurser i fire annerledes nivåer. I stigende rekkefølge fra minst sensitiv til mest sensitiv er følgende: Uklassifisert, Konfidensiell, Hemmelig og Topphemmelig. Går forbi Bell-LaPadula modell , kan et emne med et hvilket som helst klaringsnivå få tilgang til ressurser på eller under klaringsnivået.

Dessuten, hvorfor kalles Bell LaPadula- og Biba-modellene dual?

(Poeng: 15) Svar:- Klokke - LaPadula modell og Biba modell er kalt doble modeller fordi disse begge modeller er knyttet til påtvungen tilgang til myndighetene eller militære filer og hovedfokuset til begge disse modeller er på integriteten til dataene.

Hva er behovet for å vite-prinsippet og hvordan kan rom brukes til å håndheve dette prinsippet?

Kombinasjonen <rang; avdelinger > kalles klassifiseringen eller klassen av en informasjon. betyr at enkeltpersoner skal har kun tilgang til de dataene de trenger for å utføre jobben sin. de bruk av avdelinger hjelper til håndheve de Trenger å vite regel.

Anbefalt: