Hva er et Java-runtime-unntak?
Hva er et Java-runtime-unntak?

Video: Hva er et Java-runtime-unntak?

Video: Hva er et Java-runtime-unntak?
Video: Java Multithreading : AtomicReference, ScheduledExecutorService и монада Either. Многопоточность. 2024, Kan
Anonim

De Runtime Unntak er foreldreklassen i det hele tatt unntak av Java programmeringsspråk som forventes å krasje eller bryte ned programmet eller applikasjonen når de oppstår. I motsetning til unntak som ikke anses som Kjøretidsunntak , Kjøretidsunntak blir aldri sjekket.

I denne forbindelse, hva er kjøretidsunntak i Java med eksempel?

Eksempler til RuntimeException er ulovlig cast-operasjon, upassende bruk av en null-peker, referanse til et matriseelement utenfor grensene. Feil unntak klasser signaliserer kritiske problemer som vanligvis ikke kan håndteres av applikasjonen din. Eksempler er tom for minne feil, stack overflow, feil i Java VM.

Deretter er spørsmålet, hva er forskjellen mellom unntak og kjøretidsunntak? An Unntak er sjekket, og en RuntimeException er umerket. Krysset av betyr at kompilatoren krever at du håndterer unntak i a catch, eller erklær metoden din som å kaste den (eller en av superklassene).

Med hensyn til dette, kan vi fange kjøretidsunntak i Java?

Catching Unntak vil fange både sjekket og kjøretidsunntak . Unntak for kjøretid representerer problemer som er et direkte resultat av et programmeringsproblem, og som sådan ikke bør fanges opp siden det kan ikke med rimelighet forventes å komme seg fra dem eller håndtak dem. Fanger Kastbar vil fange alt.

Hva er Java-unntak?

Unntak er hendelser som oppstår under kjøringen av programmer som forstyrrer den normale flyten av instruksjoner (f.eks. dividere med null, array access out of bound, etc.). I Java , en unntak er et objekt som omslutter en feilhendelse som oppstod i en metode og inneholder: Informasjon om feilen inkludert typen.

Anbefalt: