Hvem kom opp med flytende og krystallisert intelligens?
Hvem kom opp med flytende og krystallisert intelligens?

Video: Hvem kom opp med flytende og krystallisert intelligens?

Video: Hvem kom opp med flytende og krystallisert intelligens?
Video: Скандальная Альбина_Рассказ_Слушать 2024, Kan
Anonim

Raymond Bernard Cattells betydelige bidrag til psykologi faller inn i tre områder: Han er kreditert med å utvikle en innflytelsesrik teori om personlighet, skape nye metoder for statistisk analyse og utvikle teorien om flytende og krystallisert intelligens , som senere ble utdypet av hans mest kjente

Vet du også hvem som introduserte flytende og krystallisert intelligens?

Krystallisert . Helt tilbake i 1963 la en psykolog ved navn Raymond Cattell merke til at det er to forskjellige former for intelligens at han ønsket å identifisere og studere. Den første typen er det han kalte flytende intelligens.

Man kan også spørre, er væskekrystallisert indeks det samme som IQ? Akkurat som krystalliserte intelligens er det ikke mange som er klar over den eksakte definisjonen av væske intelligens. Samtidig som krystalliserte intellekt måler kunnskapen man har lært gjennom livet, væske intelligens er evnen til å jobbe med ukjente oppgaver uten å trenge tidligere informasjon.

Dessuten, hva er forholdet mellom flytende og krystallisert intelligens?

Flytende intelligens refererer til evnen til å resonnere og løse problemer i unike og nye situasjoner, mens krystallisert intelligens refererer til evnen til å bruke kunnskap tilegnet gjennom tidligere læring eller erfaring.

Hva er viktigere flytende eller krystallisert intelligens?

Flytende intelligens er evnen til å tenke logisk og løse problemer i nye situasjoner, uavhengig av ervervet kunnskap. På den andre siden, krystallisert intelligens er evnen til å utnytte informasjon, ferdigheter, kunnskap og erfaring på en måte som kan måles på en standardisert test.

Anbefalt: