Kan jeg bruke LED som diode?
Kan jeg bruke LED som diode?

Video: Kan jeg bruke LED som diode?

Video: Kan jeg bruke LED som diode?
Video: How to Turn an LED On 2024, Kan
Anonim

Praktisk talt, LED kan ikke være brukt som dioder . Omvendt spenningsvurdering (PIV-vurdering) for lysdioder er mindre enn 5-10 volt, noe som ikke er nok for de fleste bruksområdene. 2. Omvendt lekkasjestrøm selv for lave reversspenninger (mindre enn 5-10 volt) er for stor for lysdioder.

Her er en LED A-diode?

En lysemitterende diode ( LED ) er en halvlederlyskilde som sender ut lys når det går strøm gjennom den. Elektroner i halvlederen rekombinerer med elektronhull, og frigjør energi i form av fotoner. De første synlige lysdiodene var av lav intensitet og begrenset til rødt.

Foruten ovenfor, kan en LED brukes som fotodiode? I tillegg til å sende ut lys, en LED kan være brukes som fotodiode lyssensor / detektor. Som en fotodiode , en LED er følsom for bølgelengder lik eller kortere enn den dominerende bølgelengden den sender ut. En grønn LED ville være følsom for blått lys og for noe grønt lys, men ikke for gult eller rødt lys.

På denne måten, hva er forskjellen mellom en diode og en LED?

Nøkkel Forskjeller mellom de LED og Diode De diode er laget av halvledermateriale og elektronene i dette materialet gir sin energi i form av varmen. Mens LED er laget av galliumarsenid og galliumfosfid hvis elektroner sender ut lys mens de overfører energien.

Hvordan kobler du en LED-diode?

Koble venstre ledning av motstanden til plusspolen på batteriet. Koble den høyre ledningen til motstanden til den venstre ledningen (anoden) til den første LED . Neste, koble den høyre ledningen (katoden) til den første LED til venstre avledning (anoden) til den andre LED.

Anbefalt: