Hva er fordelene med primære og sekundære data?
Hva er fordelene med primære og sekundære data?

Video: Hva er fordelene med primære og sekundære data?

Video: Hva er fordelene med primære og sekundære data?
Video: Primær og sekundær data 2024, Kan
Anonim

Noen vanlige fordelene med primærdata er dens autentisitet, spesifikke natur og oppdatert informasjon mens sekundære data er veldig billig og ikke tidkrevende. Primærdata er veldig pålitelig fordi den vanligvis er objektiv og hentet direkte fra originalkilden.

Deretter kan man også spørre seg, hva er fordelene med primærdata?

Fordeler med primærdata er som følger: Den primære data er originale og relevante for temaet for forskningsstudien, så graden av nøyaktighet er svært høy. Primærdata er at det kan samles inn fra en rekke måter som intervjuer, telefonundersøkelser, fokusgrupper etc.

På samme måte, hva er noen av fordelene og ulempene med sekundærdata? Fordeler og ulemper med sekundærdata Sekundærdata er tilgjengelig fra andre kilder og kan allerede ha blitt brukt i tidligere forskning, noe som gjør det lettere å utføre videre forskning. Det er tidsbesparende og kostnadseffektivt: den data ble samlet inn av noen andre enn forskeren.

Også for å vite, hva er fordelene med sekundærdata?

Fordeler med sekundærdata Det er økonomisk. Det sparer innsats og utgifter. Det er tidsbesparende. Det hjelper å gjøre primær data samling mer spesifikk siden ved hjelp av sekundære data , er vi i stand til å finne ut hva som er hullene og mangler og hvilken tilleggsinformasjon som må samles inn.

Hva er hovedfordelen med primærdata sammenlignet med sekundærdata?

De hovedfordelen med primærdata er at de skal svare på et spesifikt forskningsspørsmål som sekundære data kan ikke svare. Primærdata er aktuelle og kilden til data er kjent. Dessuten er informasjonen proprietær. Primærdata kan være veldig dyrt.

Anbefalt: