Er SQL et prosedyrespråk?
Er SQL et prosedyrespråk?

Video: Er SQL et prosedyrespråk?

Video: Er SQL et prosedyrespråk?
Video: Модель сущность связь, ER диаграмма 2024, Kan
Anonim

Strukturert spørring Språk ( SQL )

SQL er en veldig enkel, men kraftig, databasetilgang Språk . SQL er en ikke- prosedyrespråk ; brukere beskriver i SQL hva de vil ha gjort, og SQL-språk kompilatoren genererer automatisk en prosedyre for å navigere i databasen og utføre ønsket oppgave

Følgelig, er SQL et objektorientert språk?

Opprinnelig besvart: Is SQL et objektorientert språk eller prosedyre Orientert språk ? Det er noe som kalles en deklarativ Språk . OOP og prosedyrestiler kalles imperativ. Hovedforskjellen ligger i SQL du erklærer hva du vil skal skje, men ikke hvordan det er gjort.

Deretter er spørsmålet, hva er forskjellen mellom prosedyrespråk og ikke-prosedyrespråk? Prosedyrespråk og ikke-prosessuelle språk er beregningsmodellene for å spesifisere mest programmering i dag. Majoren forskjell mellom disse beregningsmodellene er at prosedyrespråk er kommandodrevet mens ikke-prosessuelt språk er funksjonsorientert.

Folk spør også, hva er prosessuelle språkeksempler?

EN prosedyrespråk er en dataprogrammering Språk som følger, i rekkefølge, et sett med kommandoer. Eksempler av datamaskinen prosedyremessig Språkene er BASIC, C, FORTRAN, Java og Pascal. Disse redaktørene hjelper brukere med å utvikle programmeringskode ved å bruke en eller flere prosedyremessig språk, teste koden og fikse feil i koden.

Hva er prosedyrespråk i DBMS?

Prosedyrespråk er en tradisjonell programmering Språk i logisk trinn-for-trinn prosess for å løse et problem er å spesifisert. Eksempel av prosessuelle språk er Assembler, Fortran, Cobol, C osv. Eksempel på ikke- prosessuelle språk er SQL, Visual Basic, etc.

Anbefalt: