Hvorfor er Hadoop billigere?
Hvorfor er Hadoop billigere?

Video: Hvorfor er Hadoop billigere?

Video: Hvorfor er Hadoop billigere?
Video: Кеннет Кукьер: Большие данные — лучшие данные 2024, April
Anonim

Hadoop er relativt rimelig

Kostnaden per terabyte for å implementere en Hadoop klynge er billigere enn kostnaden per terabyte for å sette opp et tape backup-system. Gitt, a Hadoop systemet koster mer å betjene, fordi diskstasjonene som inneholder dataene er alle online og drevet, i motsetning til båndstasjoner.

Er Hadoop kostnadseffektiv på denne måten?

Hadoop tilbyr en skalerbar, koste - effektive og svært tilgjengelig løsning for lagring og behandling av store data. Bruken av et ikke-proprietært fysisk lag reduserer avhengigheten av teknologi i stor grad. Den tilbyr også elastisk dimensjoneringsevne når den distribueres på virtuelle maskiner eller til og med på IAAS-skyen.

I tillegg, hvorfor er spark bedre enn Hadoop? Apache Gnist – Gnist er lynrask klyngedataverktøy. Apache Gnist kjører programmer opptil 100x raskere i minnet og 10x raskere på disk enn Hadoop . På grunn av å redusere antall lese-/skrivesykluser til disk og lagring av mellomliggende data i minnet Gnist gjør det mulig.

Hvor mye koster Hadoop med tanke på dette?

For en bedriftsklasse Hadoop klynge, anbefales en Intel-server i mellomklassen. Disse typisk koste $4 000 til $6 000 per node med diskkapasiteter mellom 3TB og 6TB avhengig av ønsket ytelse. Dette betyr node koste er omtrent $1 000 til $2 000 per TB. HDFS har ingen fysiske begrensninger på filstørrelser.

Hvorfor er Hadoop raskere?

Grunnen til at Spark er raskere enn Hadoop er at Spark behandler alt i minnet. Den kan også bruke disken for data som ikke alle passer inn i minnet.

Anbefalt: