Hva er DRWX-tillatelse?
Hva er DRWX-tillatelse?

Video: Hva er DRWX-tillatelse?

Video: Hva er DRWX-tillatelse?
Video: Церковь скрыла мотивы Куликовской Битвы 2024, April
Anonim

En bindestrek (-) i enhver oppføring betyr nei tillatelse for den operasjonen. Så, det første eksemplet på ls -ld kommandoen ( drwx ---------) betyr at oppføringen er en katalog der eieren har lest, skrevet og utført tillatelser og ingen andre har noen tillatelser.

Vet også, hva betyr Rwxrwxrwx?

lrwxrwxrwx tillatelser Så i tilfellet lrwxrwxrwx står l for symbolsk lenke – en spesiell type peker som lar deg ha flere filnavn som peker til den samme Unix-filen. rwxrwxrwx er et gjentatt sett med tillatelser, rwx betydning maksimale tillatelser innenfor grunnleggende innstillinger.

Foruten ovenfor, hva betyr D i tillatelser? De tillatelser skrives som følger: den første biten er enten en bindestrek eller bokstaven d . Dash betyr at det er en fil og d står for katalog. Merk at den første biten også kan være en l hvis filnavnet er en lenke.

Tilsvarende, hva er filtillatelser?

Filtillatelser . Systeminnstillinger som bestemmer hvem som har tilgang til spesifisert filer og hva de kan gjøre med dem filer . Når du plasserer filer på en webserver kan du tilordne filer ulike nivåer av tillatelse for brukerne dine. Likeledes bruker ofte bedrifter tillatelser for å begrense tilgangen til deres intranettressurser.

Hva betyr chmod 755?

chmod +x legger utføringstillatelsen for alle brukere til de eksisterende tillatelsene. chmod 755 setter 755 tillatelse til en fil. 755 betyr fulle tillatelser for eieren og lese og utføre tillatelser for andre.

Anbefalt: