Hva er PCM ukomprimert?
Hva er PCM ukomprimert?

Video: Hva er PCM ukomprimert?

Video: Hva er PCM ukomprimert?
Video: What is PCM audio 2024, Kan
Anonim

PCM er metoden for koding som vanligvis brukes for ukomprimert digital lyd. Laserplater med digital lyd har et LPCM-spor på den digitale kanalen. På PC-er, PCM og LPCM refererer ofte til formatet brukt i WAV (definert i 1991) og AIFF lydbeholderformater (definert i 1988).

Her, er PCM-lyd ukomprimert?

Når porter på set-top-bokser og Blu-ray/DVD-spillere er merket PCM eller lineær PCM (LPCM), refererer de til ukomprimert lyd kanaler i stedet for kodede formater som Dolby Digital, TrueHD, DTS og DTS-HD. PCM kan være mono, stereo eller ha flere kanaler for surroundlyd.

Deretter er spørsmålet, hva er forskjellen mellom PCM og LPCM? PCM er pulskodet modulasjon, mens LPCM er lineær pulskodet modulasjon. Lineær betyr at verdiene er lineært fordelt - verdiene er direkte proporsjonale med signalamplituden.

Bare så, er PCM eller Dolby Digital bedre?

Ja, PCM er ukomprimert lyd, mens DolbyDigital er komprimert, noe som går på akkord med plasskvalitet. Dolby TrueHD, på den annen side, er et tapsfritt lydformat, som en zip-fil, som er identisk med PCM , i teorien (jeg vil ikke gå inn i den debatten). Det er som å spørre om CD-lyden bedre deretter MP3-er.

Hva er PCM på en TV?

Av Rob Kemmett. Pulskodemodulasjon, forkortet" PCM , " er en form for digitalt signal som brukes til å representere analoge data. PCM er standard lydformat for CDer, DVDer, datamaskiner og digitale telefonsystemer, og er et valgfritt lydformat på mange TV-er.

Anbefalt: