Hva er en enkeltrads underspørring?
Hva er en enkeltrads underspørring?

Video: Hva er en enkeltrads underspørring?

Video: Hva er en enkeltrads underspørring?
Video: How To Crochet A Cable Stitch Sweater | Pattern & Tutorial DIY 2024, Kan
Anonim

Enkeltrads underspørringer . EN enkeltrads underspørring returnerer null eller én rad til den ytre SQL-setningen. Du kan plassere en underspørring i en WHERE-klausul, en HAVING-klausul eller en FROM-klausul i en SELECT-setning.

Med tanke på dette, hva er forskjellen mellom en enkeltrads underspørring og en underspørring med flere rader?

Enkelt - rad underspørringer er underspørringer brukt med en sammenligningsoperatør i en WHERE, eller HAVING-klausul. Undersøk som kan returnere mer enn én rad (men bare én kolonne) til den ytre setningen kalles flere - rad underspørringer . Flere - rad underspørringer er underspørringer brukes med en I , ANY eller ALLE klausulen.

På samme måte, hva er en underspørring med flere rader? Multiple Rad Sub Query Multiple - rad underspørringer er nestede søk som kan returnere mer enn én rad av resultater til den overordnede spørringen. Flere - rad underspørringer brukes oftest i WHERE- og HAVING-klausuler. Siden den kommer tilbake flere rader , må det håndteres av sett sammenligningsoperatorer (IN, ALL, ANY).

Følgelig, hvilke er enkeltrads underspørringsoperatorer?

De operatører som kan brukes med enkelt - rad undersøk er =, >, >=, <, <= og. Gruppefunksjoner kan brukes i underspørring . For eksempel, følgende uttalelse henter detaljene til den ansatte som har høyest lønn. Having-klausul kan også brukes med enkelt - rad underspørring.

Kan en underspørring returnere flere rader?

Underspørringer med flere rader Underspørringer med flere rader returnerer en eller fler rader til det ytre SQL uttalelse. Du kan bruke IN-, ANY- eller ALL-operatøren i ytre spørring for å håndtere en underspørring at returnerer flere rader . Innhold: Bruk av NOT IN-operator med en Subquery med flere rader.

Anbefalt: