Hva er ABAB eksperimentelt design?
Hva er ABAB eksperimentelt design?

Video: Hva er ABAB eksperimentelt design?

Video: Hva er ABAB eksperimentelt design?
Video: ABAB Design 2024, Kan
Anonim

Hva er en A-B-A-B Design ? An eksperimentelt design , som ofte involverer et enkelt individ, hvor en grunnlinjeperiode (A) etterfølges av en behandling (B). For å bekrefte at behandlingen resulterte i atferdsendring, trekkes behandlingen så tilbake (A) og gjeninnføres (B) (Butcher, Mineka & Hooley, 2004).

I tillegg til dette, hva er ABABs forskningsdesign?

An ABAB forskningsdesign , også kalt uttak eller reverseringsdesign , brukes til å avgjøre om en intervensjon er effektiv for å endre atferden til en deltaker. De design har fire faser betegnet med A1, B1, A2 og B2. Den første fasen, A1, brukes til å etablere en grunnlinje for atferden.

Foruten ovenfor, hva er verdien av å bruke ABAB-design? A-B-A design lar forskere oppnå gjentatte målinger for å etablere konsistente mønstre i atferd. Det lar forskere måle atferd nøyaktig under kontrollerte forhold med konsistent verdier . Den fokuserer på hvordan en enkelt variabel påvirker atferd i stedet for et sett med variabler.

hva er et ABAB-uttaksdesign?

De A-B-A-B design representerer et forsøk på å måle en baseline (den første A), en behandlingsmåling (den første B), den uttak av behandling (den andre A), og gjeninnføring av behandlingen (den andre B). Den innledende A i denne design refererer til en grunnlinje for hvert emne.

Hva er den primære fordelen med ABAB-design?

ABAB design ha fordelen av en ekstra demonstrasjon av eksperimentell kontroll med reimplementering av intervensjonen. I tillegg foretrekker mange klinikere/lærere ABAB design fordi undersøkelsen ender med en behandlingsfase fremfor fravær av intervensjon.

Anbefalt: