Hva er balansering i HDFS?
Hva er balansering i HDFS?

Video: Hva er balansering i HDFS?

Video: Hva er balansering i HDFS?
Video: 009 HDFS Balancer 2024, Kan
Anonim

HDFS gir et balanseringsverktøy. Dette verktøyet analyserer blokkplassering og balanserer data på tvers av datanodene. Den fortsetter å flytte blokker til klyngen anses å være balansert, noe som betyr at bruken av hver DataNode er enhetlig.

Også spurt, hvordan rebalanserer jeg i HDFS?

HDFS gir en balanserer ”-verktøy for å hjelpe til med å balansere blokkene på tvers av DataNodes i klyngen.

?Rebalansering av HDFS

  1. I Ambari Web, bla til Tjenester > HDFS > Sammendrag.
  2. Klikk Service Actions, og klikk deretter Rebalance HDFS.
  3. Angi Balance Threshold-verdien som en prosentandel av diskkapasiteten.
  4. Klikk Start.

I tillegg, hva er lastbalansering i Hadoop? EN Laste - Balansering Algoritme for Hadoop Distribuert filsystem. Filer er delt inn i blokker og de replikerte blokkene lagres deretter på mange DataNoder på en distribuert måte.

Derav, hva er balancer i Hadoop?

HDFS gir en balanserer verktøy som analyserer blokkplassering og balanserer data på tvers av datanodene. Den distribuerer data på en enhetlig måte på alle diskene til en datanode. Disk balanserer er forskjellig fra Balanser , som analyserer datablokkplassering og balanserer data på tvers av datanodene.

Hvordan kansellerer jeg min Hdfs-balansering?

I gjeldende hadoop-dokumentasjon er det "hadoop balanserer [-terskel]" for å starte en balanserer og til Stoppe de balanserer trykk ctrl-c. Men noen andre steder (YDN og eldre dokumentasjon på hadoop-versjon), ring "start- balanserer .sh" for å starte den og ring " Stoppe - balanserer .sh" til Stoppe den.

Anbefalt: