Hva er et eksempel på omfattende generalisering?
Hva er et eksempel på omfattende generalisering?

Video: Hva er et eksempel på omfattende generalisering?

Video: Hva er et eksempel på omfattende generalisering?
Video: Hva er god forskning? 2024, Kan
Anonim

EN omfattende generalisering er å bruke en generell regel på en spesifikk instans (uten skikkelig bevis), og en forhastet generalisering er å anvende en spesifikk regel på en generell situasjon (uten skikkelig bevis). Til eksempel : Dette er en eksempel av omfattende generalisering.

Dessuten, hva er meningen med omfattende generalisering?

EN omfattende generalisering oppstår når en skribent eller foredragsholder tar en generell regel og bruker den for vidt, selv om den ikke er relevant for spesifikke

Dessuten, hva er et eksempel på forhastet generalisering? Når man lager en forhastet generalisering , bruker han en tro på en større befolkning enn han burde basert på informasjonen han har. Til eksempel , hvis broren min liker å spise mye pizza og pommes frites, og han er sunn, kan jeg si at pizza og pommes frites er sunt og egentlig ikke gjør en person feit.

Foruten ovenfor, hva er forskjellen mellom forhastet generalisering og gjennomgripende generalisering?

EN omfattende generalisering anvender en generell regel på en spesifikk instans (uten skikkelig bevis), og en forhastet generalisering er å anvende en spesifikk regel på en generell situasjon (uten skikkelig bevis). For eksempel: Du får det du betaler for. Dette er et eksempel på omfattende generalisering.

Hva er et eksempel på tvetydighet?

Feilen av tvetydighet oppstår når et nøkkelord eller en setning i et argument brukes på en tvetydig måte, med én betydning i en del av argumentet og deretter en annen betydning i en annen del av argumentet. Eksempler : Jeg har rett til å se «The Real World». Derfor er det riktig for meg å se programmet.

Anbefalt: