Hva er de tre variablene i et vitenskapelig eksperiment?
Hva er de tre variablene i et vitenskapelig eksperiment?

Video: Hva er de tre variablene i et vitenskapelig eksperiment?

Video: Hva er de tre variablene i et vitenskapelig eksperiment?
Video: Variables in Science: Independent, Dependent and Controlled! 2024, Kan
Anonim

En variabel er enhver faktor, egenskap eller tilstand som kan eksistere i forskjellige mengder eller typer . Et eksperiment har vanligvis tre typer variabler: uavhengig , avhengig og kontrollert. De uavhengig variabel er den som er endret av forskeren.

Vet også, hva er de tre variablene i vitenskap?

Det er tre hovedtyper av variabler i en vitenskapelig eksperiment: uavhengig variabler , som kan kontrolleres eller manipuleres; avhengig variabler , som (håper vi) blir påvirket av våre endringer i den uavhengige variabler ; og kontroll variabler , som må holdes konstant for å sikre at vi vet at det er vår

Foruten ovenfor, hva er et eksempel på en variabel? EN variabel er ethvert kjennetegn, antall eller mengde som kan måles eller telles. EN variabel kan også kalles et dataelement. Alder, kjønn, forretningsinntekter og -utgifter, fødeland, kapitalutgifter, klassekarakterer, øyenfarge og kjøretøytype er eksempler av variabler.

Tilsvarende, hva er kontrollene og variablene i et eksperiment?

I hovedsak, a kontrollvariabel er det som holdes likt gjennom hele eksperiment , og det er ikke av primær bekymring i eksperimentell utfall. Enhver endring i en kontrollvariabel i et eksperiment ville ugyldiggjøre korrelasjonen av avhengige variabler (DV) til uavhengige variabel (IV), og dermed skjevheter resultatene.

Hva er avhengig variabel?

EN avhengig variabel er hva du måler i forsøket og hva som påvirkes under forsøket. Det kalles avhengig fordi det "avhenger" av den uavhengige variabel . I et vitenskapelig eksperiment kan du ikke ha en avhengig variabel uten en uavhengig variabel.

Anbefalt: