Innholdsfortegnelse:

Hva er mental modell i UX?
Hva er mental modell i UX?

Video: Hva er mental modell i UX?

Video: Hva er mental modell i UX?
Video: What is a Mental Model? 2024, Kan
Anonim

Innen brukergrensesnittdesign, en mental modell refererer til representasjonen av noe - den virkelige verden, en enhet, programvare osv. -som brukeren har i tankene. Det er en representasjon av en ytre virkelighet. Brukere oppretter mentale modeller veldig raskt, ofte før de i det hele tatt bruker programvaren eller enheten.

Også spurt, hva er et mentalt modelleksempel?

EN mental modell er en forklaring på hvordan noe fungerer. Til eksempel , tilbud og etterspørsel er en mental modell som hjelper deg å forstå hvordan økonomien fungerer. Spillteori er en mental modell som hjelper deg å forstå hvordan relasjoner og tillit fungerer.

Vet også, hva er mental modell i HCI? Mentale modeller spille en viktig rolle i Menneske-datamaskin interaksjon ( HCI ) og interaksjonsdesign. De forholder seg til måten en bruker oppfatter verden rundt seg på og er basert på tro i motsetning til å være et faktabegrep. De er oppfatningene en bruker har om et gitt system eller interaksjon.

Også å vite er, hva betyr mental modell?

EN mental modell er en forklaring på noens tankeprosess om hvordan noe fungerer i den virkelige verden. Det er en representasjon av omverdenen, relasjonene mellom dens ulike deler og en persons intuitive oppfatning av sine egne handlinger og deres konsekvenser.

Hvordan lager du en mental modell?

Her er noen tips for å bygge gode mentale modeller

  1. Les historiene til flotte mennesker. Store mennesker blir gode fordi de tar gode beslutninger.
  2. Lag teorier.
  3. Hold en idédagbok.
  4. Avgrens dine mentale modeller.
  5. Bruk dine mentale modeller.

Anbefalt: