Hva er kringkastingsdomener og kollisjonsdomener?
Hva er kringkastingsdomener og kollisjonsdomener?

Video: Hva er kringkastingsdomener og kollisjonsdomener?

Video: Hva er kringkastingsdomener og kollisjonsdomener?
Video: collision vs. broadcast domain: Hub, Switch and Router 2024, Kan
Anonim

Kringkaste og kollisjonsdomener begge skjer på Data Link-laget til OSI-modellen. EN kringkastingsdomene er den domene der en kringkaste er videresendt. EN kollisjonsdomene er den delen av et nettverk hvor pakke kollisjoner kan oppstå.

Dessuten, hva er forskjellen mellom kollisjonsdomene og kringkastingsdomene?

EN kollisjon oppstår når to enheter sender en pakke samtidig på det delte nettverkssegmentet. Hver port på en bro, en switch eller ruter er i en skille kollisjonsdomene . Kringkastdomene . EN kringkastingsdomene er en domene der en kringkaste er videresendt.

For det andre, hva er kollisjonsdomene i nettverk? EN kollisjonsdomene er en Nettverk segment koblet sammen med et delt medium eller gjennom repeatere der samtidige dataoverføringer kollidere med en annen. EN nettverkskollisjon oppstår når mer enn én enhet prøver å sende en pakke på en Nettverk segment samtidig.

I denne forbindelse, hvor mange kringkastings- og kollisjonsdomener er det på en bryter?

Switch: har enkelt kringkastingsdomene (av def) og kollisjonsdomene per port. Så, det er 2 sending domener og 5 kollisjonsdomener. Rutere gir et separat kringkastingsdomene for hvert grensesnitt.

Oppretter huber kollisjonsdomener?

Huber sende ut informasjon til alle verter på segmentet, skaper en delt kollisjonsdomene . Brytere har en kollisjonsdomene per port og hold en adressetabell over MAC-adressene som er knyttet til hver port.

Anbefalt: