Hvilken katt er telefonledning?
Hvilken katt er telefonledning?

Video: Hvilken katt er telefonledning?

Video: Hvilken katt er telefonledning?
Video: AT&T: The Company Behind the Telephone 2024, April
Anonim

Kategori 3 kabel , vanligvis kjent som Katt 3 eller stasjon metalltråd , og mindre kjent som VG eller stemmegrad (som for eksempel i 100BaseVG), er et uskjermet tvunnet par (UTP) kabel brukt i telefonledninger.

Bare så, hvilken katt er telefonlinje?

CAT5 er tykkere og inneholder flere ledninger, og har også en større kobling enn telefon ledning; KATT kalles RJ-45 og telefon RJ-11. CAT5 refererer til kabelen, RJ45/RJ11 refererer til kontaktene.

Deretter er spørsmålet, hva er de 4 ledningene i en telefonlinje? I et typisk hjem inneholder telefonkablene som kobler telefonene dine i hjemmet fire røde ledninger, grønn , gul og svart. De brukes i par for hver telefonlinje du har. Reparasjonsmenn refererer faktisk til ledningene i form av "par", så teknisk sett har en standard fire-leder telefonlinje to par.

Med tanke på dette, kan du bruke Cat 5-kabel til telefon?

Dette er gjort mulig på grunn av de bortkastede (noen kan si "reserve") ledningene i katt - 5 kabel . Cat 5 kabel og RJ-45-kontaktene har åtte ledninger. Ethernet bruker to par (fire ledninger), en for send og en for å motta. Derfor, du kan kjøre både ethernet og telefon over samme ledning, og fortsatt ha to ledninger til overs.

Er en telefonlinje en Ethernet-kabel?

Telefonkabler brukes vanligvis til hjemmet telefonlinjer og digital abonnent Linje (DSL) tilkoblinger. Ethernet Nettverk kabler brukes vanligvis til å koble sammen datamaskiner og nettverksenheter som huber, svitsjer og rutere.

Anbefalt: