Hva er en behandlingsansvarlig?
Hva er en behandlingsansvarlig?

Video: Hva er en behandlingsansvarlig?

Video: Hva er en behandlingsansvarlig?
Video: Betydningen av nye personvernregler for de behandlingsansvarlige (kunder) 2024, Kan
Anonim

Behandlingsansvarlig . EN behandlingsansvarlig er en person, et selskap eller et annet organ som bestemmer formålet med og midlene til personlig data behandling (dette kan fastsettes alene, eller i fellesskap med en annen person/bedrift/organ).

Spørsmålet er også, hva gjør en behandlingsansvarlig?

De behandlingsansvarlig bestemmer formålene som og måten personlig data er behandlet. Den kan gjøre dette enten alene eller i fellesskap eller i fellesskap med andre organisasjoner. Dette betyr at behandlingsansvarlig utøver overordnet kontroll over 'hvorfor' og 'hvordan' til en data behandlingsaktivitet.

Spørsmålet er deretter, hva er forskjellen mellom en databehandler og en behandlingsansvarlig? EN behandlingsansvarlig bestemmer formålet og midlene for behandling av personopplysninger data , mens en databehandler er behandlingsansvarlig data på vegne av kontrolleren.

Foruten ovenfor, hva er behandlingsansvarlig i GDPR?

De nye definisjonene av hva som utgjør en behandlingsansvarlig og data prosessor er skissert i artikkel 4 i GDPR . EN behandlingsansvarlig er: "en fysisk eller juridisk person, offentlig myndighet, etat eller annet organ som, alene eller sammen med andre, bestemmer formål og midler for behandling av person data ."

Hvem er databehandler?

EN databehandler er en person som behandler data på vegne av a data kontrolleren. EN data behandlingsansvarlig bestemmer formålet og måten som skal følges for å behandle data , samtidig som databehandlere holde og behandle data , men har ikke noe ansvar eller kontroll over det data.

Anbefalt: