Hva er avtalemetode?
Hva er avtalemetode?

Video: Hva er avtalemetode?

Video: Hva er avtalemetode?
Video: Hva er best av iskrem og trening? 2024, April
Anonim

Definisjon av avtalemetode .: a metode av vitenskapelig induksjon utviklet av J. S. Mill, ifølge at hvis to eller flere tilfeller av et fenomen som undersøkes bare har en enkelt omstendighet felles, er omstendighetene der alle tilfellene er enige om årsaken eller virkningen av fenomenet.

Tilsvarende, hva er Mills avtalemetode?

Mills metoder er forsøk på å isolere en årsak fra en kompleks hendelsessekvens. Avtalemetode : To eller flere forekomster av en hendelse (effekt) sammenlignes for å se hva de har til felles. Metode for forskjell : To eller flere forekomster av en hendelse (effekt) sammenlignes for å se hva de alle ikke har til felles.

Foruten ovenfor, hva er metoden for samtidig variasjon? Samtidig variasjon er den metode der en kvantitativ endring i effekten er assosiert med kvantitative endringer i en gitt faktor. Eksempel: Hvis bilen din lager en morsom lyd når du akselererer, kan du ta foten av pedalen og se om støyen forsvinner.

Så, hva er metoden for forskjell?

Inngang. De metode for forskjell er en metode å sammenligne en forekomst av et fenomen med en forekomst der dette fenomenet ikke forekommer, men som har de fleste kontekstvariablene til felles. De enkelte eller få variablene som disse fenomenene er forskjellige på, anses som årsaken til fenomenet.

Viser metodene for enighet og forskjell at faktorer er nødvendige eller tilstrekkelige betingelser?

De avtalemetode hjelper forestilling det en viss faktor (eller faktorer ) er nødvendig for å få til en viss effekt. En kan bruke avtalemetode å undergrave en årsakssammenheng mellom en effekt og en påstått årsak ved å vise at noen ganger oppstår effekten uten faktor.

Anbefalt: