Hvordan fungerer MongoDB-klynger?
Hvordan fungerer MongoDB-klynger?

Video: Hvordan fungerer MongoDB-klynger?

Video: Hvordan fungerer MongoDB-klynger?
Video: Как Избавиться От Муравьев Навсегда, 100% Эффективно 2024, Kan
Anonim

EN mongodb-klyngen er ordet vanligvis brukes for sharded klynge i mongodb . Hovedformålene med en sharded mongodb er : Skala leser og skriver langs flere noder. Hver node gjør ikke håndtere hele dataene slik at du kan separate data langs alle nodene i sharden.

Tilsvarende, hvordan fungerer MongoDB Sharding?

Sharding er en metode for å distribuere data på tvers av flere maskiner. MongoDB bruker skjæring for å støtte distribusjoner med svært store datasett og operasjoner med høy gjennomstrømning. Horisontal skalering innebærer å dele systemdatasettet og laste over flere servere, legge til flere servere for å øke kapasiteten etter behov.

Videre, hva er en Sharded-klynge? En MongoDB sønderdelt klynge består av følgende komponenter: shard: Hver shard inneholder en delmengde av knust data. Fra og med MongoDB 3.6 må shards distribueres som et replikasett. mongos: Mongoene fungerer som en spørringsruter, og gir et grensesnitt mellom klientapplikasjoner og sønderdelt klynge.

Dessuten, hvordan fungerer MongoDB replikasett?

MongoDB oppnår replikering ved bruk av replika sett . EN replika sett er en gruppe mongod-forekomster som er vert for de samme dataene sett . I en replika , en node er primær node som mottar alle skriveoperasjoner. Alle andre forekomster, for eksempel sekundære, bruker operasjoner fra primæren slik at de har samme data sett.

Er MongoDB en distribuert database?

MongoDB er et dokumentbasert åpen kildekode database administrasjonsverktøy som lagrer data i JSON-lignende formater. Det er en svært skalerbar, fleksibel og distribuert NoSQL database.

Anbefalt: