Hva er en symmetriakse?
Hva er en symmetriakse?

Video: Hva er en symmetriakse?

Video: Hva er en symmetriakse?
Video: What is an axis of symmetry 2024, Kan
Anonim

Grafen til en kvadratisk funksjon er en parabel. De symmetriakse av en parabel er en vertikal linje som deler parabelen i to kongruente halvdeler. De symmetriakse går alltid gjennom toppen av parabelen. x -koordinaten til toppunktet er ligningen til symmetriakse av parabelen.

Med tanke på dette, hva er definisjonen på symmetriakse?

Symmetriakse . mer En linje gjennom en form slik at hver side er et speilbilde. Når formen er brettet i to langs symmetriakse , så matcher de to halvdelene.

På samme måte, hvordan finner du toppunktet og symmetriaksen? De Vertex Formen til en kvadratisk funksjon er gitt ved: f(x)=a(x−h)2+k, hvor (h, k) er Vertex av parabelen. x=h er symmetriakse . Bruk å fullføre kvadratmetoden for å konvertere f(x) til Vertex Skjema.

Dessuten, hva er aksen til symmetrieksempler?

De to sidene av en graf på hver side av symmetriakse ser ut som speilbilder av hverandre. Eksempel : Dette er en graf av parabelen y = x2 – 4x + 2 sammen med sin symmetriaksen x = 2. Den symmetriakse er den røde vertikale linjen.

Hva er toppunktformelen?

y = a(x – h)2 + k, hvor (h, k) er toppunkt . i y = akse2 + bx + c (det vil si at begge a-ene har nøyaktig samme verdi). Tegnet på "a" forteller deg om kvadratisk åpner opp eller åpner ned.

Anbefalt: