Hva er en bredbånds oksygensensor?
Hva er en bredbånds oksygensensor?

Video: Hva er en bredbånds oksygensensor?

Video: Hva er en bredbånds oksygensensor?
Video: What is broadband? 2024, April
Anonim

EN bredbånds oksygensensor (ofte referert til som en bredbånd O2-sensor ) er en sensor som måler forholdet mellom oksygen drivstoffdamp i eksosen som kommer ut av en motor. EN bredbånds oksygensensor lar luft/drivstoff-forholdet måles over en svært bred rekkevidde (ofte fra rundt 5:1 opp til rundt 22:1).

Med tanke på dette, hvordan fungerer en bredbånds oksygensensor?

EN bredbånd O2 sensor eller A/F sensor er egentlig en smartere oksygensensor med noen ekstra interne kretser som gjør at den nøyaktig kan bestemme det nøyaktige luft/drivstoff-forholdet til motoren. Som en vanlig oksygensensor , reagerer den på endring oksygen nivåer i eksosen.

Vet også, trenger jeg en bredbånds-o2-sensor? Bredbånd O2-sensorer overvåke mengden av oksygen i eksosen for å måle Air Fuel Ratio, eller AFR. AFR forteller tuneren din om bilen krever mer eller mindre drivstoff for å oppnå best kraft eller økonomi, og lar tuneren din holde motoren trygg.

På denne måten, hva gjør et bredt band?

Bredbånd /Air-Fuel-sensorer utfører samme funksjon som en vanlig O2-sensor, men de måler nøyaktig mengden oksygen i eksosen i stedet for bare å bytte mellom rik (for mye drivstoff, ikke nok oksygen) og mager (for mye oksygen, ikke nok drivstoff).

Hva er en smalbånds oksygensensor?

Smalbånd O2-sensorer begynte å dukke opp på kjøretøy med fremkomsten av drivstoffinjeksjon på 1980-tallet. For å oppsummere, a smalbåndet O2-sensor er bare i stand til å fortelle en datamaskin (eller måler, for den saks skyld) om en motor kjører over eller under et luft/drivstoffforhold på 14,7:1.

Anbefalt: