Hva er forskjellen mellom en objektorientert databasemodell og en relasjonsmodell?
Hva er forskjellen mellom en objektorientert databasemodell og en relasjonsmodell?

Video: Hva er forskjellen mellom en objektorientert databasemodell og en relasjonsmodell?

Video: Hva er forskjellen mellom en objektorientert databasemodell og en relasjonsmodell?
Video: Getting started with Containers | #CloudNativeNinja PT1 2024, April
Anonim

De forskjellen mellom relasjonsdatabaser og objektorientert database er det relasjonsdata base butikker data i form av tabeller som inneholder rader og kolonner. I objektorienterte data de data lagres sammen med sine handlinger som behandler eller leser det eksisterende data . Disse er de grunnleggende forskjeller.

Deretter kan man også spørre, hva er forskjellen mellom et objekt og en klasse i den objektorienterte datamodellen?

An gjenstand er en forekomst av en spesifikk klasse . Objekter som deler lignende egenskaper er gruppert i klasser . EN klasse er en samling av lignende gjenstander med delt struktur (attributter) og oppførsel (metoder.)

I tillegg, hva er forskjellen mellom DBMS og Oodbms? OODBMS står for Object Oriented Database Management System. I en OODBMS vi lagrer data i objektform. DBMS er et hvilket som helst databasestyringssystem. Den mest populære DBMS er relasjonsdatabasestyringssystemer der vi lagrer alt som en relasjon mellom enheter.

Angående dette, hva er objektorientert databasemodell?

An gjenstand - orientert database styringssystem (også kjent ganske enkelt som en objektdatabase ) er et DBMS hvor data er representert i form av gjenstander , som brukt i gjenstand - orientert programmering. Begge bruker det samme modell representasjon for dataene.

Hva er likhetene og forskjellene mellom en klasse og en struktur?

I utgangspunktet, a klasse kombinerer feltene og metodene (medlemsfunksjon som definerer handlinger) til en enkelt enhet. EN struktur er en samling av variabler av forskjellige datatyper under en enkelt enhet. Det ligner nesten på en klasse fordi begge er brukerdefinerte datatyper og begge inneholder en haug med forskjellige datatyper.

Anbefalt: