Hva betyr allestedsnærværende databehandling?
Hva betyr allestedsnærværende databehandling?

Video: Hva betyr allestedsnærværende databehandling?

Video: Hva betyr allestedsnærværende databehandling?
Video: Святые про Сатья Саи Бабу - Садхгуру, Рамана Махарши 2024, Kan
Anonim

Allestedsnærværende databehandling (eller "ubicomp") er et konsept innen programvareutvikling og datamaskin vitenskap hvor databehandling er laget for å vises når som helst og overalt. Når det først og fremst gjelder de involverte gjenstandene, er det også kjent som fysisk databehandling , tingenes internett, haptisk databehandling , og "ting som tenker".

Med tanke på dette, hvordan fungerer allestedsnærværende databehandling?

Allestedsnærværende databehandling er et paradigme der behandlingen av informasjon er knyttet til hver aktivitet eller gjenstand man møter. Det innebærer å koble til elektroniske enheter, inkludert innebygging av mikroprosessorer for å kommunisere informasjon.

På samme måte, hva er noen futuristiske eksempler på allestedsnærværende databehandling? Allestedsnærværende databehandling er også kjent som PervasiveComputing . Vanligvis er det til stede i enheter og sensorer.

Noen av eksemplene er:

  • Apple klokke.
  • Amazon Echo-høyttaler.
  • Amazon EchoDot.
  • Fitbit.
  • Elektroniske bompengesystemer.
  • Smarte trafikklys.
  • Selvkjørende biler.
  • Hjemmeautomatisering.

For det andre, hvorfor er datamaskiner allestedsnærværende?

Pervasiv databehandling , også kalt allestedsnærværende databehandling , er den økende trenden med å bygge inn beregningsevne (vanligvis i form av mikroprosessorer) i hverdagslige objekter for å få dem til å kommunisere effektivt og utføre nyttige oppgaver på en måte som minimerer sluttbrukerens behov for å samhandle med datamaskiner som

Hva er allestedsnærværende Internett?

Allestedsnærværende nettverk, også kjent som gjennomgripende nettverk, er distribusjon av kommunikasjonsinfrastruktur og trådløs teknologi i hele miljøet for å muliggjøre kontinuerlig tilkobling. Selv om konseptene høres futuristiske ut, utvikler teknologiene seg raskt.

Anbefalt: