Hva er kompleksiteten til Dijkstras algoritme?
Hva er kompleksiteten til Dijkstras algoritme?

Video: Hva er kompleksiteten til Dijkstras algoritme?

Video: Hva er kompleksiteten til Dijkstras algoritme?
Video: Advanced Data Structures: Dijkstra's Algorithm Time Complexity 2024, Kan
Anonim

Tidskompleksitet av Dijkstras algoritme er O (V 2), men med min-prioritetskø faller den ned til O (V + E l o g V).

Ved siden av dette, hva er Dijkstras algoritme med eksempel?

Dijkstras algoritme (eller Dijkstras Korteste vei først algoritme , SPF algoritme ) er en algoritme for å finne de korteste veiene mellom noder i en graf, som kan representere, for eksempel , veinett. For en gitt kildenode i grafen, er algoritme finner den korteste veien mellom den noden og hver annen.

Vet også, er Dijkstras algoritme optimal? Dijkstras algoritme brukes til grafsøk. Det er optimal , noe som betyr at den vil finne den korteste veien. Den er uinformert, noe som betyr at den ikke trenger å kjenne målnoden på forhånd. Faktisk finner den den korteste veien fra hver node til opprinnelsesnoden.

Ved siden av dette, hva gjør Dijkstras algoritme?

Dijkstras algoritme kan brukes til å bestemme den korteste veien fra en node i en kurve til annenhver node innenfor samme kurve datastruktur, forutsatt at nodene er tilgjengelige fra startnoden. Dijkstras algoritme kan brukes til å finne den korteste veien.

Er Dijkstra BFS eller DFS?

Dijkstras algoritme er Dijkstras algoritme, det er ingen av algoritmen fordi BFS og DFS selv er det ikke Dijkstras algoritme: BFS bruker ikke en prioritert kø (eller array, bør du vurdere å bruke det) for å lagre avstandene, og. BFS utfører ikke kantavslapninger.

Anbefalt: